ПУТ У ПАСИ ПОЉАНИ ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ
21.02.2014


Ђаци истуреног одељења ОШ „Краљ Петар Први“ у Паси Пољани више неће прелазити преорани пут до школе. Власник парцеле Радомир Николић који је и преорао пут пре два дана, пристао је, у договору сапредседником општинеПалилула да се прилаз поправи, јер како каже, општина је контактирала све надлежне службе да се његов проблем око правно имовинског дела парцеле у најкраћем могућем року реши.

Власник парцеле Радомир Николић каже да је пут преорао јер је био изнервиран што га нико није контактирао и питао да ли уопште његова парцела може да се насипа да би се ђацима омогућио прилаз школи. Ипак, после договора са председником општина Палиула пристао је да се пут затрпа и буде доступан ђацима ОШ „Краљ Петар -Први“ у Паси Пољани. Николић додаје да је за потребе изградње школе, Граду уступио имовину од 6 ари али да је пут направљен преко онога што му је преостало, што је, како каже, још у његовом власништву. Председник општине Палилула Бобан Џунић, истиче да је спор настао због сакупљања поена у ранијим политичким кампањама, али да је без обзира на то оствареио договор са власником парцеле.

За овај проблем мештана Паси Пољане, речено је на конференцији за новинаре у Паси Пољани, надлежна је Дирекција за изградњу града Ниша и Завод за урбанизам, који по планској и урбанистичкој документацији утврђују да ли постоји правни основ за изградњу прилазног пута до школе.

Како овај пут дневно пролази деведесетак деце, у школи Краљ Петар-Први задовољни су епилогом приче. Директор школе Роберт Џунић задовољан је што је овај проблем брзо решен, захваљујући залагањем руководства и председника Градске општине Палилула.

Основна школа “Краљ Петар Први”, истурено одељење у Паси Пољани, у оквиру општинског пројекта „Модернспорт“ и подршке ЕУ добила је крајем прошле године савремене спортске терене и одговарајућу спортску опрему за активности ученика. (ЕКОПолис, фото Д.Видојковић)